İzmir’e olan sevgimi, saygımı, kente ayak bastığım andan itibaren ruhumda uçuşan mutluluğu, dile gelmesi gereken her ortamda ve hatta ”haydi bir İzmir yapalım” rotalarının başlangıcında her zaman anlattım ve anlatırken İzmir’i yaşadım. İzmir’in gezilecek yerler yazısından önce İzmir’de yapabileceğiniz 10 aktiviteyi yazmıştım ve bu aktiviteler benim kendi İzmir deneyimlerinden yola çıkarak sizlerin de seveceği, içinden elbet kendi ruhuna giydirebileceği, belki yeniden sizi yaptıklarınıza götürecek maddeler ile sıralayıp paylaşmıştım. Bugün ise İzmir’i; İzmir gibi süsleyen, adının ormanı, sahilleri, tarihi yemekleri ile dolu olan bu güzel şehri ne kadar tanıdık, ne kadar yanından geçtik ya da bu şehirde nereleri kaydedelim adlı İzmir gezilecek yerler haritasını paylaşıyorum. Haydi gelin şimdi İzmir’i gezelim, İzmir’e uzun bir harita çizelim. İşte İzmir’de gezeceğiniz 40+ harika yer;
İzmir, Konak: Alsancak Sahil
İzmir, Urla: Sanat Sokağı
İzmir’den dışarıya doğru çıktığınız da hangi tabelaya girerseniz girin sizi rengarenk sokaklar bekliyor olucak. Urla da bunlardan birtanesi. Lakin her kentin, her ilçesi kendine göre ayrı özeldir, buranın da güzelliği diğer ilçelerine göre daha az turizme açılması ve daha az kalabalığı. Urla, sessiz bir tatil için rotanıza rahatlıkla girebilir ama İzmir’e geldiyseniz ve yolunuz Çeşme’ye olsa da yol üstü görmeden geçmeyin derim.
İzmir, Urla: Karantina Adası
Karantina Adası, halk girişine kapalı gerçek bir karantina adası. Şimdiler de Covid19 için kullanılıyor olsa da bir asır önce veba zamanlarında inşaa edilmiştir. Çevresinde de balıkçılık yapan ve manzara izlemek isteyenleri barındırır.
İzmir, Urla: Malgaca Pazarı
Biraz baharat, biraz tad alışverişi yapmak isteyenler için Urla’nın malgaca pazarı buna tam uygun. Gezerken kokuyu derinden içinize çekmeyi unutmayın.
İzmir, Konak: Tarihi Asansör Binası
Tarihi Asansör Binası, 1907 yılında Musevi iş adamı Nesim Levi tarafından yaptırılmıştır. Asansör, birinden diğerine 155 basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmıştır. 58 metre uzunluğundadır.
İzmir, Konak: Saint Polycarpe Kilisesi
Katolik bir kilisesidir. Adını on iki havariden biri olan Yuhanna’nın öğrencisi ve İzmir Psikoposu Polikarp’tan almaktadır. Konumu: Akdeniz Mahallesi, Gazi Osman Paşa Bulvarı, Necatibey Bulvarı ve Kazım Dirik Caddesi’nin kesiştiği alandadır. İzmir’in en eski yapılarından birisidir. Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Konak: Kıbrıs Şehitleri Caddesi
Karışık Bomba Tabağı
Konum: Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesindedir. Fiyat: Bomba tane 4 lira – Boyoz tane 5.50-6.50 Boyoz’un işletme adı Dostlar Fırını – Bomba’nın işletme adı Çelebi Unlu Mamüller.
İzmir, Konak: Kızlarağası Hanı
Kemeraltı’nın turistik ve tarihi alışveriş mekanlarından biridir. Tarihi bir han olan Kızlarağasında bir keyif kahvesi veya çayı içmenizi öneririm. Açık Saatler: 09.00-21.00 Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Konak: Dario Moreno Sokağı
Dario Moreno Sokağı, İzmir’in mimari ve kültürel bakımdan en gelişmiş, en korunmuş sokaklarından birtanesidir. Sokak ismini Dario Moreno adlı müzisyenden almıştır. İzmir’e tutkulu olan Dario Moreno musevi asıllı bir Türk aynı zamanda. İzmir’de çeşitli birçok aktivitesi, konserleri olmuştur ve günümüze bu huzurlu ve neşeli sokağın gelmesine vesile olmuştur. İzmir’e geldiğiniz de muhakkak uğramadan geçmeyin.
İzmir, Konak: Tarihi Kemeraltı Çarşısı
İzmir’in en meşhur alışveriş yerlerinden birtanesidir. Uzunluğu, Mezarlıkbaşı semtinden başlayarak Konak Meydanı’na kadar ulaşır.Her türlü ihtiyacınızı giderebileceğiniz bu çarşıya gelmenizi kesinlikle öneririm. Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Karaburun: Badem BüküKoyu
İzmir, Karaburun’un en batısında bulunan bir koy. Burası aynı zaman da ‘Ücretsiz Kamp Alanı’. Yolları virajlı ve asfalt bölge bölge yeni inşaa edilmekte. Karaburun’un en iyi koyu diyebilirim. Not: Kamp atacaklar için ağaçlık bölge problemi bulunmakta. (2 çadırlık sabah güneşini engelleyecek kadar var)
Badem Bükü Yolu
İzmir, Karaburun: Dolungaz (Işık) Koyu
Ücretsiz Kamp Alanıdır. Yolu belli bir noktaya kadar stabildir. Küçük araçların altını çarpmaması adına dikkatli gitmesi gerekir. Gölge, ağaç altı çadır kurulacak alan çok fazla bulunmamaktadır.
İzmir, Karaburun: Hasseki Köyü
İzmir, Karaburun: Sarpıncık Köyü
İzmir, Karaburun: Tuzla Koyu
Ücretsiz Kamp Alanı
İzmir, Karşıyaka: Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası
İzmir’in en iyi gün batımının olduğu yerdir, Bostanlı. Yürüyüş, bisiklet ve sohbet için İzmir’in, 35.5’luların mekanıdır. Fotoğraf, Onedio’dan Alıntılanmıştır.
İzmir, Balçova: İnciraltı Sahil / Türkiye’nin En İyi Midyecisi
Mekan: Serkan%Hamza Midye Yıllardır tükettiğim ve önerdiğim bir işletmedir. Daha iyisine rastlamayacağınıza garanti verebilirim. Afiyet olsun.
İzmir, Bornova: Küçükpark / Meşhur Kumrucu
Mekan: Bolca Döner
İzmir, Karabağlar: Balçova Terapi Ormanı
İzmir’in ormanlarından sadece birtanesidir. Bol oksijen ve doğanın eşsiz manzalarını görmek istiyorsanız yolunuz kesinlikle buradan geçmeli. Ulaşım: F. Altay’dan belediye otobüsüne (969 numaralı) veya minibüse binerek gelebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakikalık kısa bir yolculuğun ardından Balçova Termal Otel durağında inip otelin girişinden ormana doğru yürüyebilirsiniz. Giriş: Ücretsizdir. Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Selçuk: Efes Antik Kenti
1050 yıllarında Yunanistan’dan gelen göçmenlerin de yaşamaya başladığı liman kenti Efes, M.Ö. 560 yılında Artemis Tapınağı çevresine taşınmıştır. Bugün gezilen Efes ise, Büyük İskender’in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuştur.
Ulaşım: Şahsi araç ile İzmir’den, Selçuk’a 80 kilometrelik bir yolculuğunuz bulunmaktadır. Toplu taşıma ile İzmir Otogar’dan, Selçuk ilçe arabalarına ve oradan da Antik Kent’e 1 saat içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz ya da İzmir’den Tepeköy İZBAN İstasyonu’na gidip, oradan da kart basmadan (aktarma ücretsiz) yaklaşık 1 buçuk saat civarında Selçuk’a ulaşabilirsiniz. Fiyat: 120 Türk Lirasıdır. Müzekart geçerlidir. Öğrenci müzekart 1 yıllık 30 Türk Lirasıdır. Tam müzekart bir yıllık 60 Türk Lirasıdır.
İzmir, Selçuk: Şirince Evleri
Şirince köyü, 2012 yılının son günü kıyametin kopacağı kerameti ile ünlenen, ünleme sebebi Dünya’da sadece Şirince köyünü etkilemeyeceği ile öne sürülmüştü, ve o zamandan sonra burası aslında ne güzelmiş dediğimiz bir köy. Şarabı, gözlemesi, peyniri meşhurdur. Bir de tarihi safranbolu evlerine benzer evleri. Ulaşım: İzmir Otogar’dan, Selçuk arabasına binerek yolculuğunuzun ilk adımını atabilir, oradan da Selçuk – Şirince dolmuşlarına binerek yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Şirince gerçekten çok tatlı bir köydür. Akşam 22.00’dan sonra köy sessizleşir, ulaşımınızı ve seyahatinizi buna göre yapabilirsiniz. Keyifli tatiller.
İzmir, Selçuk: Nesin Matematik Köyü
Nesin Matematik Köyü, matematik alanında faaliyet gösteren bir eğitim kurumudur. İzmir, Şirince köyüne 1 km uzaklıkta bulunan, Nesin Vakfı”na aittir. Mayıs 2007’de kurulmuştur. Nesin Matematik Köyü’nde verilen derslerin hiçbiri için bir belge, diploma veya buna benzer bir unvan verilmemektedir. Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Selçuk: Şirince Taş Mektep Eğitim Müzesi
1906 yılında inşa edilmiş olan bu tarihi bina önceleri bir Rum okulu olarak hizmet verirken, ayrıca Yunan Dili, Coğrafya, Tarih, Matematik, Beden Eğitimi, Müzik, Fransızca ve Din dersleri de verilmiştir. Müze içerisinin dekoratif yapısı, taşları, eğitim belgeleriyle, yazılarıyla doldurulmuş duvarları insanı gezerken oldukça büyülüyor ve ayrıca içinde olduğunuz Şirince köyünün hakkında tarihi bilgileri de detaylı öğrenebiliyorsunuz.
İzmir, Selçuk: Şirince Saint Dimitrios Kilisesi
Dimitrios (aziz) milattan sonra 4. yüzyıl başlarında yaşamış bir Hristiyan şehidi ve azizidir. Kilise, Kurtuluş Savaşından sonra mübadele sonucunda Yunanistandan gelen göçmenler tarafından bu kilisenin cami olarak kullanıldığı bilinmektedir. 2012 yılına kadar bakımsız olan tarihi kilise 2016 yılında restorasyona girerek turizme açılmıştır.
İzmir, Selçuk: Pamucak Sahili
İzmir’in popülaritesi çok fazla olan ilçelerinden olmasada yerel halkın yarattığı sessiz ve huzurlu ortamı Selçuk’un Pamucak Sahili’nde gün batımının güzelliğiyle beraber insanı bir Pamucak seyahatine çekiyor adeta.
İzmir, Selçuk: Meryem Ana Evi
Efes çevresinde yer alan Bülbüldağı’nda bulunan bir Katolik mabet yeridir. İzmir, Selçuk’dan 7 km uzaklıkta bulunan bu madete özel araç veya taksi ile 15 dakikalık yukarı tırmanış sonrası varabilirsiniz. Bunların dışında Efes Antik Kenti’nin üst kapısından doğa içinde 1 saatlik yürüyüş ile Meryem Ana Evi’ne ulaşmanız da mümkündür. Katolik hacılar İsa’nın annesi Meryem’in, Havari Yuhanna tarafından bu taş eve getirildiği ve cennete alınışına kadar bu evde yaşadığına inanarak ziyaret etmektedirler. Açık Saatler: 08.00-18.00
İzmir, Seferihisar: Sığacık
Türkiye’nin ilk Citta Slow yani Sakin Şehri’dir Seferihisar. Sığacık Kalesi ve Marinası, Sığacık Kaleiçi, Teos Antik Kenti sığacığın en güzel ve en gezilmesi gereken yerleridir. Bunları daha sonra Sığacık yazısı adı altında detaylı anlatacağım. Fotoğraf, Pinterest’den Alıntılanmıştır.
İzmir, Çeşme: Ilıca Plajı
Ücretsiz Halk Plajıdır. Çeşme’nin en güzel sularından birtanesidir. Alaçatı’ya da oldukça yakındır.
İzmir, Çeşme: Alaçatı Çarşı
Türkiye’nin en güzel eğlence ve tatil bölgelerinin başında benim için Marmaris ve Alaçatı geliyor. Yıllardır özenle korunmuş, geliştirmeye çalışılmış, modern bir çarşıya sahiptir. İnsanların yaşam kalitesi ve standartlarının insanın kendisine değerli olduğunu hissettirdiği bir yerdir de ayrıca. Dini bayram ve Milli tatiller de oldukça nüfusu yoğunlaşır.Tatilinizi bu zamanlara denk getirmemenizi öneririm. Alaçatı’nın sizi mest edeceğine eminim. Keyifli tatiller.
İzmir, Çeşme: Alaçatı Hacımemiş
Türkiye’nin hangi bölgesine giderseniz gidin, gittiğiniz de bir şekil de mimarisine aşık olabilecek sokaklar keşfedebiliyorsunuz. Eski evler, taş duvarlar, renki yapılar size bu kentin, bu ülkenin içinde bir çok topluluğun yaşadığını izletiyor adeta. Bu yeni yaşam alanlarında kafetaryalar, barlar, butik otellerle de gözümüze çarpıyor. Alaçatı’da bunlara ev sahipliği yapan değerli yerlerimizden birtanesi.
İzmir, Çeşme: Alaçatı Değirmenleri
Alaçatı’nın sembolü olmuş Yel Değirmenleri. 150 yıl kadar önce Alaçatı gibi rüzgarı bol olan yerlerde buğdayı öğütmek için kullanılan yel değirmenleri günümüzde turizm amaçlı ziyaret ediliyor. Değirmenler, çarşının yukarısına kurulduğu için Alaçatı Çarşı’yı yukarıdan izleme fırsatı bulabiliyorsunuz. Fotoğraf çekilmeyi unutmayıın.
İzmir, Çeşme: Alaçatı Delikli Koy
Alaçatı’yı tanıdıktan sonra denizi aramak çok akıla gelir bir duygu değil. Çünkü o çarşı, ülkemizin sahiline yakın bir konum da olmasa bile eminim ki yine onbinlerce turisti çekmeyi başarır. Fakat burada Alaçatı’yı sizlere daha çok sevdirecek bir mavi su var ki hem deniz tatili hem de standartları yüksek eğlence yerleri arayanlar için adeta burası cennet. Alaçatı merkeze yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta bulunan, 10 km bir yolculuk sonrası varabileceğiniz, herhangi bir işletmenin bulunmadığı Delikli Koy, benim yüzmekten en çok zevk aldığım yerlerden. Burası ayrıca deniz güzelliğinin yanı sıra kamp severlerinde oldukça kullandığı bir bölgedir. Adını aldığı yer de kıyının hemen dibinde ki kayalıktadır. Gün batımının güzelliğiyle beraber gece yıldızları adeta ellerinizle ulaşabilecek kadar yakın görebileceğinizi de söylemek isterim. Bu kadar övgü dolu bir açıklamadan sonra burayı rotanıza kesinlikle ekleyeceğinizi düşünüyorum ve diliyorum. Keyifli tatiller..
İzmir, Çeşme: Çeşme Kalesi
2015 Çeşme Kalesi, 1508 yılında Osmanlı padişahlarından II. Beyazıt döneminde Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet’e yaptırılmış. Giriş Ücreti: 25 Türk Lirası & Müzekart Geçerli Açık Saatler: 08.30-18.00
İzmir, Ödemiş: Birgi Köyü
İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı, ilçe merkezine 10 km uzaklıkta tarihi bir köydür . Ulu Cami ve Çakırağa Konağı gibi tarihî yapılara ev sahipliği yapmaktadır. 2012’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir. 700 yıllık tarihi, masalsı evleri ve tatlı insanlarıyla kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden birtanesidir. Fotoğraf, Google Görseller’den Alıntılanmıştır.
İzmir, Foça: Eski Foça Sahil/ Karakum Plajı
Fotoğrafı çekildiğim yıl 2019 ve o zaman bu yer çok fazla bilinmeyen, sadece yakınında bir bar işletmesinin olduğu bir bakir bir koy alanıydı. Kamp içinde oldukça müsaitti gördüğünüz üzere. Bu yıl 2021’de aynı bölgeye ulaştığımda buranın hem kamp alanını hem de barın belediye işletmesine alındığını ve plaj yapıldığını gördüm.Adı Karakum Plajı. Yine de burayı ziyaret edip, denize girmek isterseniz deniz ayakkabısıyla gelmenizi tavsiye ediyorum. Denize giriş oldukça meşakatli olucaktır ayakkabısız. Belediye’nin işlettiği işletme de bence yine güzel, fiyatlar makul şezlong, şemsiye ve çoğu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
İzmir, Foça: Eski Foça Marina
Ege’nin küçük kasabalarının, denizinin mavi, evlerinin beyaz renklere bürünmesi, giyimleri, gülücükleriyle neşe saçmaları, yaşamın rengi olmaları beni çok mesut ediyor. Mesut olduğum yerlerden birtanesi de Foça’dır. Fotoğraf kendini bence tanıtıyor. Size iyi yolculuklar diliyorum..
İzmir, Foça: Eski Foça Sokakları
İzmir’in sokakları, evleri, bizi bu şehir’de yaşamaya ikna yeter diyorum. Renklere düşkünlüğüm var ya sizin?
İzmir, Foça: Eski Foça Evleri
İzmir’e geldiğiniz de nerede fotoğraf çekilebilirim diye düşünmenizi istemediğim bir yazı hazırladım, denizinden, limanlarından, sokaklara, evlere, insanlarına..
İzmir, Menemen: Karagöl Tabiat Parkı
Jeolojik hareketlerin sonunda oluşmuş heyelan set gölüdür. 20 hektarlık alana kadar uzanan bu yerde birçok aktiviteyi yapabilirsiniz. En keyifli aktivitelerden biri kamp olucaktır kesinlikle. Bol oksijenler sizin olsun,doğa da kalın. Aşağıda ki fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Giriş ücreti: Araba 25 Sivil 8.5 Türk Lirasıdır. Kamp ücreti: 34 Türk Lirası.
İzmir, Dikili: Dark Salıncağı
Dark, demek belirsizlik demek, karanlık demek, hüzün demek. Hikayesi de bu aslında salıncağın. Ulaş’ın aramızdan ayrılması bizi buraya ulaştırdı. Cezmi Kalorifer’de görmüştüm burayı Dikili Sahil’de bir beach clup işletmesi. İşletme sahibinin oğlu Ulaş, buraya gelen turist ve misafirler için böyle bir salıncak yapmasını istemiş babasından. Ardından çok geçmeden bir trafik kazansında hayatını kaybetmiş ve babası Ulaş’ın hayalini burada yaşatmak istemiş. Uğrayıp bir selam verirseniz, çok mutlu olurlar. Biz o duygu yaşadık. Kendinizi iyi bakın.
İzmir, Torbalı: Key Museum
Türkiye’nin özel müzeleri arasında en çok beğendiğim müze diyebilirim. Tarihi arabaların yanı sıra, motorsikletler, maskotlar, oyuncak arabalar, karavan ve yeni model arabalardan da yer verdikleri ve her yıl gittikçe büyüyen bir kolesiyoner müzesi. KEYMUSEUM SİTE ALINTI “Müze, Pazartesi – Salı günleri hariç haftanın diğer günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.” “1886 YILINDA ÜRETİLEN İLK OTOMOBİLDEN BUGÜNE OTOMOBİL DÜNYASININ 100 YILI AŞKIN GÖRKEMLİ HİKAYESİNİ ANLATAN 75 OTOMOBİLOTOMOBİL DÜNYASINA YÖN VERMİŞ MERCEDES-BENZ, CADILLAC, FORD, BMW, PORSCHE VE MINI GİBİ MARKALARIN İLK MODELLERİ BURADA” “Key Museum, E. Özgörkey Grubu İcra Kurulu Başkanı Murat Özgörkey ile İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Özgörkey’in koleksiyonerlik ruhundan doğdu. 7.000 metrekare alana kurulu olan müzede, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından 2001 yılından beri titizlikle bir araya getirilen parçalarla oluşmuş farklı koleksiyonlar sergileniyor.” Giriş: Müze Kart geçmiyor fakat öğrenci indirimi bulunuyor. Tam 20 Lira Öğrenci 10 Lira. Ulaşım: İzmir’den gelicekler İZBAN(Metro) ile Tepeköy durağında inip 701 numaralı otobüse binip ‘Teme’ durağında inebilir veya yine aynı istasyondan ‘Çapak’ dolmuşlarına binerek müzeye ulaşabilirsiniz. Tepeköy’den taksiyle müzeye ortalama 20 lira tutacaktır.
İzmir, Çiğli: Kuş Cenneti
Bir çok kuş türünü görebileceğiniz, seslerini, renklerini gerçek haliyle yakından tanıyabileceğiniz her yıl neredeyse 50.000 kuşun göç güzehgahında olan Kuş Cenneti burası. Ulaşım: İzmir’den toplu taşıma ile gidicekler, Konak- Mavişehir hattında faaliyet gösteren otobüsleri kullanabilirsiniz. Çiğli Koza Sitesinden kalkan ESHOT 751 – SasaIı – Çiğli aktarma otobüsleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Fotoğraf, Kültür Portalı’ndan Alıntılanmıştır.
İzmir, Konak: Saat Kulesi
Türkiye’nin en meşhur ve mimari olarak en güzel saat kulesi Konak Saat Kulesi diyebilirim. Osmanlı saat kuleleri içinde de en estetik görünüşlü ve en zarifi olarak kabul edilir.Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yıldönümünü kutlamak için 1901’de inşa edilmiştir. Kemeraltı, Yalı Camii, Hükümet Meydanı’nın arasında yer alır.
İzmir, Konak: Gündoğdu Meydanı / Cumhuriyet Ağacı
Yapım: 200 Yılında 1.Kordon’un denize doldurulmasıyla bu meydan ortaya çıkmıştır. Şimdilerde konser, gösteri tüm faaliyetler bu meydan da gerçekleşir. Meydanda bulunan Cumhuriyet Ağacı anıtı, 2003’te heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yapılmıştır. 2003’te tamamlanan anıt, bakır’dan yapılmıştır ve Millî Mücadele‘yi simgelemektedir.
İZMİR
İZMİR 2021
NOT: İzmir gezilecek yerler listesi, geçmişten günümüze hem fotoğraflarım hem de kadrajlarımla artmaya devam edicek.
Büyük şehirlerin diplerindeki iller hakkında ne kadar bilgimiz, ne kadar seyahatimiz var? Ya günübirlik bir kafenin içerisinde oturduğumuz ya da sadece içinden geçtiğimiz yol kadarıyla...
Seyahat fotoğraflarım arasında bulunan en sevdiğim sırt çantalı fotoğraflarımdan birini Kütahya Kalesi’nde çekilmiştim. Cidden Kütahya seyahatimin beni en şaşırtan anlarından biri; Döner Gazino’nun içerisinde etrafın...
Kayserililer kızmasın ama benim için sucuğun tadı Afyon. Haritanızı açmadan önce sucuğunu yiyin öyle başlayın gezmeye dostlar. Tabi yöresel diğer yemekleri de güzel memleketin, bu...
Büyük Menderes Vadisi’nin altında, İzmir’in kuzeyi, Muğla’nın güneyinde ilçeleriyle, deniziyle, ören yerleriyle öne çıkan, merkezin denizden uzak, ilçelerinin Türkiye’de bir o kadar öne çıktığı doğal,...
Bir yolculuğun sonuna geldiğinizde hafiflemek istersiniz, o şehirden bir mutluluk umarsınız ya, kendinize söyleyemediğiniz iç duyguyu yaşadığınız zamanlar olur, otobüs terminaline indiğinizde bir iç açar...
Ege Bölgesi, Türkiye’nin Cumhuriyet’i olan, yıllardır yaşayan ve koruyan, kendine has kenti, dili, düğünü, yemeği olan ve memleketin 8 şehriyle beraber her zaman insanın ruhunda...